Eco-tip of the Day 7: Eco-friendly Easter


οικολογικό Πάσχα

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν μερικές απλές ιδέες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν σε ένα, πιο φιλικό προς το περιβάλλον, Πάσχα; Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να το ζήσουμε με έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο:

1. Αποφύγετε να αγοράζετε πλαστικά αυγά ως παιχνίδι για παιδιά. Επαναχρησιμοποιήστε αυτά από πέρυσι.

 

οικολογικό Πάσχα

2. Αγοράστε αυγά ελευθέρας βοσκής από ένα τοπικό κατάστημα και χρησιμοποιήστε φυσικές βαφές – κατά προτίμηση από αντικείμενα που έχετε ήδη στο ψυγείο σας– για να τα χρωματίσετε. Μερικές έγχρωμες φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι:

  • Μπλε: βατόμουρα, χυμός βατόμουρου, κόκκινο λάχανο
  • Λεβάντα: χυμός λεμονιού
  • Πράσινα: φύλλα σπανακιού
  • Κίτρινο: αλεσμένο κύμινο, φλούδια από κρεμμύδια

3. Αγοράστε second-hand καλάθια – ή άλλα αντικείμενα – για την πασχαλινή σας διακόσμηση ή χρησιμοποιήστε ξανά ένα καλάθι που έχετε ήδη από πιο παλιά.

οικολογικό Πάσχα

4. Οι νονές και οι νονοί να αποφεύγετε να αγοράζετε γιγαντιαία πασχαλινά αυγά σοκολάτας ή σοκολατένια λαγουδάκια για το βαφτιστήρι σας, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα πλαστικού και άλλων μη ανακυκλώσιμων υλικών στη συσκευασία τους. Αντ’ αυτού, περάστε χρόνο μαζί τους και μαγειρέψτε μαζί το αγαπημένο σας γλυκό. Είμαστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν περισσότερο!

5. Γεμίστε τα καλάθια του Πάσχα με φιλικά προς το περιβάλλον αντικείμενα, αποφεύγοντας το πλαστικό. Για παράδειγμα, αντί να αγοράσετε πλαστική πάχνη ή άχυρα, μαζέψτε με σύνεση, από τον κήπο σας ή έξω, διάφορα φύλλα ή λουλούδια.

6. Όσον αφορά τα τσόφλια των αυγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση, εάν διαθέτετε οικιακό κομποστοποιητή. Αν δεν είστε σε θέση να το κάνετε αυτό, μπορείτε πάντα να τα μεταφέρετε θρυμματισμένα στις γλαστρούλες των φυτών σας ή να τα μετατρέψετε αυτούσια ως μικρά δοχεία για φύτεψη φακής και άλλων σπόρων και να τα χρωματίσετε με φατσούλες μαζί με τα παιδιά. Θα το λατρέψουν!