3ο Ecotivity School – 26-30/07/2021

 

3o Ecotivity School – 26-30/07/2021

 

Το 3ο Ecotivity School πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 26 με 30 Ιουλίου για 3η συνεχόμενη χρονιά!
Διεξήχθη διαδικτυακά, λόγω των υγειονομικών συνθηκών της πανδημίας, για 2η φορά. Διαθέτοντας ως γενικούς άξονες την βιωσιμότητα και την αειφορία, στην φετινή διοργάνωση εστίασε τις θεματικές του στον Ηλεκτρονικό τρόπο ζωής, την Βιώσιμη διατροφή και την Ενέργεια.  

Δευτέρα 26/07/21 – Καλωσόρισμα 

Η 1η μέρα του φετινού θερινού σχολείου ξεκίνησε με την πρώτη μας σύνδεση στην πλατφόρμα που μας φιλοξένησε και την γνωριμία με τους συμμετέχοντες. Ο ενθουσιασμός και η ευχάριστη διάθεση κυριαρχούσε τόσο από την πλευρά της διοργάνωσης όσο και από τους αγαπημένους μας “Ecotivians”. Γνωριστήκαμε με βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες και προετοιμαστήκαμε για την εβδομάδα που ακολουθούσε. 


 Τρίτη 27/07/21 – Διαδικτυακός και ηλεκτρονικός τρόπος ζωής 

Η 2η μέρα του θερινού σχολείου είχε ως θεματική τον Διαδικτυακό και ηλεκτρονικό τρόπο ζωής. Ο πρώτος καλεσμένος, ο κύριος Γιώργος Κωστάκος, μας μίλησε για το Πράσινο Ευρωπαικό Συμφωνητικό. Την σκυτάλη έλαβε η Europe Direct, ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, με ένα διαδικτυακό παιχνίδι θησαυρού, στο οποίο η ΕΕ προστατεύει εμπράκτως το περιβάλλον.  

Εκτός από ομιλίες φυσικά, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να λάβουν βιωματικές γνώσεις μέσω των workshop που έλαβαν χώρα. Πιο αναλυτικά, η Reλακ μέσω ενός αρκετά ιδιαίτερου workshop, μας έδειξε πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε την τεχνολογία σε κάτι αρκετά… χρήσιμο! Μπορείτε να δείτε τα δημιουργήματα των συμμετεχόντων μας παρακάτω!

Μετά το lunch break, την ημέρα έκλεισαν η ομιλία της OrganiCup, καθώς και το διαδραστικό εργαστήριο επιστημονικής αρθρογραφίας από την ομάδα του BeConscious. Φυσικά, δεν έλειψαν τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες, καθώς και οι προετοιμασίες για τα ομαδικά projects. 

Διαβάστε τη συνέχεια του προγράμματος στην επόμενη σελίδα!