3ο Ecotivity School – 26-30/07/2021


Τετάρτη 28/07/21 – Ενέργεια 

Η 3η ημέρα, ήταν αφιερωμένη στην Ενέργεια. Με πληθώρα σε ομιλίες, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ετερόκλητη θεματολογία που κάλυψε μεγάλο εύρος του θέματος αυτού.  

Η ημέρα ξεκίνησε με την ομιλία του Τέλη Τύμπα, για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον που αξιοποιεί τα διδάγματα του παρελθόντος. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Ιμπραήμ από τη WWF Ελλάδος μας εισήγαγε στον όρο κλιματική ουδετερότητα. Ο Γιώργος Βελεγράκης, θέτοντας το δίλημμα εξορύξεις υδρογονανθράκων ή βιωσιμότητα, προβλημάτισε ευχάριστα τους “Ecotivians”.

Λίγο αργότερα, η ΕΛΕΤΑΕΝ, μας μίλησε για τις offshore των ελληνικών θαλασσών.  

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, το workshop της Eco-Habitat, σχετικά με την βιώσιμη αρχιτεκτονική διατήρησε αμείωτο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνοντας τους και εντάσσοντας τους στην έμπρακτη απόδειξη της βιωσιμότητας.

Κλείνοντας την ημέρα μας, τα ομαδικά project απέκτησαν άλλη δυναμική, με ολόκληρη την ομάδα να αποκτά οικειότητα. 


Πέμπτη 29/07/21 – Βιώσιμη διατροφή 

Η προτελευταία ημέρα του θερινού σχολείου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, έχοντας ως κεντρικό άξονα την βιώσιμη διατροφή. Με ένα γεμάτο πρόγραμμα, εμβριθές σε ομιλίες, workshop και activities οι συμμετέχοντες του φετινού θερινού σχολείου ενημερώθηκαν, δραστηριοποιήθηκαν και γνώρισαν καλύτερα τις πρακτικές και θεωρητικές πτυχές του θέματος.  

Αρχικά, η Νίκη Μαρτιμιανάκη, μας καθοδήγησε αναφορικά με τη δημιουργία ενός φυτοφαγικού διατροφικού μοντέλου. Ακολούθως, ο Παναγιώτης Βαραγιάννης μας βοήθησε στην μετάβαση αυτή.

Τα energiser γέμισαν όλη την ομάδα με παιχνιδιάρικη διάθεση. Λίγο πιο μετά, η Σοφία Αξωνίδη, από την WWF Ελλάδος μας μίλησε για το Eat4Change, ενώ η Τίνα (Κομποστίνα) Λυμπέρη, μας έφερε πιο κοντά στην κομποστοποίηση.  

Σήμερα, τα ομαδικά project ολοκληρώθηκαν και η συνεργασία των παιδιών τελείωσε με γέλια, νέες γνώσεις και όμορφες αναμνήσεις. 


Παρασκευή 30/07/21 – Ολοκλήρωση προγράμματος & Αποχαιρετισμός 

Με την έλευση της τελευταίας μέρας, το 3ο Ecotivity School φτάνει στο τέλος του. Η χαρά μας για την περάτωση του προγράμματος ήταν απερίγραπτη. 

Οι ομάδες μας παρουσίασαν την δουλειά τους και εξέθεσαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους σχετικά με τον SDG (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης) που είχαν επιλέξει. Κατόπιν ψηφοφορίας αναδείχθηκαν οι 3 πρώτες ομάδες με γνώμονα την πρωτοτυπία της ιδέας και την επίτευξη του στόχου.  

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως κάθε project ήταν μοναδικό! Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι “Ecotivians” δούλεψαν με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη δημιουργικότητα για να οργανώσουν το project τους. Ελπίζουμε, το θερινό σχολείο να ήταν μια ευχάριστη, ψυχαγωγική μα και συνάμα εκπαιδευτική εμπειρία… 

 Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές, τους υποστηρικτές και τους συμμετέχοντες του φετινού μας θερινού σχολείου γιατί χωρίς εσάς δεν θα βρισκόμασταν ούτε εμείς εδώ! 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας και σας υποσχόμαστε να τα ξαναπούμε σε επόμενες δράσεις εντός του έτους. Ευχόμαστε από καρδιάς, η επόμενη διοργάνωση να μην μας βρει μπροστά από την οθόνη αλλά να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο!  

Καλό φθινόπωρο!!!