4+1 Προτάσεις Ταινιών για το Περιβάλλον

Η Ομάδα του ECOTIVITY σας προτείνει 5 ΤΑΙΝΙΕΣ αφιερωμένες στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, την ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τον ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ. Στη συνέχεια του άρθρου, θα βρείτε και ταινίες διαθέσιμες με ελεύθερη πρόσβαση.  

    1. THE DAY AFTER TOMORROW (2004)

    Είδος: Δράμα, Περιπέτεια
    Διάρκεια: 2 ώρες 

    Σύνοψη :

    Όταν μια ξαφνική παγκόσμια καταιγίδα αρχίζει να βυθίζει ολόκληρο τον πλανήτη σε μια νέα εποχή παγετώνων, ο παλαιοκλιματολόγος Τζακ Χολ αναλαμβάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι στη Νέα Υόρκη για να σώσει τον γιο του από την καταστροφή.

    Γιατί να την δεις : 

    Εξαιρετικές ερμηνείες, περιπέτεια και ένα αγωνιώδες ειδύλλιο μεταξύ των πρωταγωνιστών.

    2. WALL-E (2008)

    Είδος: Κινούμενα Σχέδια
    Διάρκεια: 1 ώρα και 38 λεπτά 

    Σύνοψη :

    Και ποιος δεν την γνωρίζει τη συγκεκριμένη;! Ένα ρομπότ με το όνομα ΓΟΥΟΛΙ (WALL-E) είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό μιας γης που καλύπτεται από απόβλητα. Εκεί, το ίδιο συναντά ένα άλλο ρομπότ και ερωτεύονται. Μαζί, ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

    Γιατί να την δεις :

    Μια κλασική ταινία της PIXAR, γεμάτη συναίσθημα, που με διαχρονική ματιά, ασκεί κριτική στην τάση του ανθρώπου να καταστρέφει το περιβάλλον του.

    3. WOMAN AT WAR (2018)

    Είδος: Δράμα
    Διάρκεια: 1 ώρα και 41 λεπτά 

    Σύνοψη :

    Μια περιβαλλοντική ακτιβίστρια, προσπαθεί να καταρρίψει τη λειτουργία μιας βιομηχανίας αλουμινίου. Τα πράγματα αλλάζουν όταν λαμβάνει εγκριτική επιστολή για την υιοθεσία ενός ορφανού παιδιού.

    Γιατί να την δεις :

    Μια ταινία-ωδή στην δύναμη του ατόμου που θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα, μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες.

    4. CLOSING THE LOOP (2018)

    Είδος: Ντοκιμαντέρ
    Διάρκεια: 1 ώρα και 33 λεπτά 

    Σύνοψη :

    Tο 1o ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στον κόσμο για την κυκλική οικονομία, το οποίο παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Δρ. W. Visser, ειδικό σε παγκόσμιο επίπεδο βιωσιμότητας, και τον Graham E. Sheldon, 2 φορές νικητή των βραβείων Telly & Emmy.

    Γιατί να την δεις :

    Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, καθώς πείθει και για την αναγκαιότητα αλλαγής του μοντέλου κατανάλωσης και παραγωγής.

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία ελεύθερα στο YouTube:

    5. DAMNATION (2014)

    Είδος: Ντοκιμαντέρ
    Διάρκεια: 94 λεπτά 

    Σύνοψη :

    Ένα ντοκιμαντέρ για τους “αντιρρησίες φραγμάτων”, οι οποίοι κρέμονται στον αέρα ενώ ζωγραφίζουν διαμαρτυρόμενοι σε τοίχους από φράγματα. Αυτοί οι ακτιβιστές αποτελούν μέρος της αυξανόμενης δυναμικής πίσω από την αποκατάσταση του ποταμού.

    Γιατί να τη δεις :

    Μια πρωτότυπη ταινία που προσφέρει μία ιδιαίτερη ματιά εκ των έσω στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό.

    Η ταινία διατίθεται ελεύθερα εδώ

    Αναζητήστε και άλλες ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ περιβαλλοντικού περιεχομένου με ελεύθερη πρόσβαση στην παρακάτω πλατφόρμα:

    https://dceff.org/watchnow/

    Ώρα να δούμε κάτι διαφορετικό!